Laparoscòpia Veterinària

Publicat a General el dia .
laparoscopia veterinaria

Cirurgia laparoscòpia veterinària al Centre Veterinari Xinesca

 

La cirurgia laparoscòpia està àmpliament desenvolupada en medicina humana i ja són varis els centres veterinaris on, adaptant les tècniques quirúrgiques desenvolupades per humans, es realitzen aquestes intervencions per a les nostres mascotes.

 

En el Centre Veterinari Xinesca posem a l’abast de mascotes i propietaris el servei d’Endoscòpia i cirurgia de mínima invasió contant amb el suport de professionals amb gran experiència en el sector entre ells la cap de cirurgia del centre l’Ares Burballa.

 

La cirurgia laparoscòpia consisteix en realitzar tècniques quirúrgiques que de manera convencional es farien realitzant una incisió a la pell realitzant dos o tres petites incisions de menys de 0,5cm que sovint ni cal tancar amb punts de sutura a la pell. Per això, s’utilitza una càmera especial que s’introdueix dins l’abdomen i permet l’observació de tots els òrgans amb molta més definició i claredat.

 

El desenvolupament de la cirurgia laparoscòpia en veterinària, al igual que en medicina humana, resideix en els nombrosos beneficis que suposa donant un major benestar al pacient donat que la recuperació post quirúrgica és més ràpida ja que les incisions són mínimes.

 

laparo

Mitjançant la laparoscòpia es poden realitzar cirurgies habituals amb un menor temps quirúrgic, menor trauma, menor risc de infecció, menor risc de complicacions quirúrgiques i recuperació més ràpida.

 

Algunes de les cirurgies que es poden fer de forma rutinària per laparoscòpia son:

- Ovariohisterectomia de gosses: Des de dos Kg fins a 50Kg

- Resolució de criptorquídia en gossos

- Presa de biòpsies dels òrgans abdominals

- Gastropèxies preventives

 

La laparoscòpia és una disciplina de la cirurgia veterinària que requereix una àmplia formació i un equipament molt específic i d’alt valor. Complint amb aquests requisits la vostra mascota podrà beneficiar-se dels últims avenços en la cirurgia veterinària.

 
Etiquetat amb , , , , , , , ,