Puces, què necessitem saber?

Publicat a D'interès el dia .

gos rasca

EN QUIN AMBIENT VIUES LES PUCES?

Normalment, les puces solen viure i reproduir-se en ambients amb alta temperatura i humitat. Per això, els països del sud i zones costeres amb estius càlids solen tenir una població activa de puces.

Al llarg del seu cicle biològic, les puces tenen 4 estats: ou, larva, pupa i puça adulta.

És freqüent que els ous que la puça adulta diposita sobre la seva mascota caiguin sobre estores, parquet, sofàs, etc

Quan la puça és una larva, aquesta evita la llum i es mou cap a dins les fibres de les catifes o dintre de les escletxes de les parets o sòcols. Les larves de puça prefereixen un ambient fosc i càlid. Al contrari que les larves, a la puça adulta li agrada la llum i es manté en les superfícies esperant que passi un hoste (gos o gat) per poder alimentar-se.

En unes circumstàncies normals, una puça adulta pot viure unes tres setmanes i pot pondre uns 500 ous. De totes maneres, donat que les condicions dins de les cases són favorables (temperatura, humitat, etc..) les puces amb una sola ingesta de sang poden viure fins a 2 mesos.

 

QUÈ PASA AMB LES PUCES A L’HIVERN?

puces hivern

Segons els experts, les puces no poden sobreviure més de 5 dies a temperatures per sota de -1ºC. No obstant, en zones com Canadà ja estan tenint problemes amb les puces.

Quan fa fred, tant les mascotes com les persones tenen tendència a estar més en llocs tancats. Això implica que hi hagi més puces dins de les cases. Un cop les puces estan a dins, poden sobreviure indefinidament mentre tinguin una mascota de la qual alimentar-se. Al contrari que les puces que estan a fora, les puces d’interior no podran morir si no es tracta l’ambient amb productes que eliminin tots els estats del cicle de la puça.

QUÈ HEM DE FER QUAN TENIM PROBLEMES AMB LES PUCES?

Si el seu animal té puces en l’època d’hivern, el més probable és que hi hagin puces allà on viu l’animal. És important tractar tant l’ambient com la mascota.

Per tractar l’ambient existeixen productes en aerosol i en spray. Els més eficaços són els d’aerosol però sempre amb la precaució de deixar durant unes hores la casa sense persones ni animals. Són productes forts però que seguint les precaucions del fabricant no han de donar problemes.

La mascota la tractarem amb productes que provoquin la mort de les puces adultes, larves i ous en unes poques hores. La forma de puça més complicada d’eliminar de la mascota serà la de pupa, la millor manera d’acabar amb ella és tractant la mascota de forma repetida.

Un cop la mascota i la casa ja han sigut tractades és important la prevenció, és a dir, que la mascota no torni a portar puces a casa, i d’aquesta manera tallar el cicle. Si teniu problemes no dubteu en contactar amb el vostre veterinari de confiança que us assesorarà i ajudarà a solucionar el problema.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>