Vòmit per mareig en viatges, un problema freqüent que ara té solució
Avui dia el cotxe s’ha convertit en un element fonamental de la nostra vida quotidiana i el fet que la nostra mascota no s’adapti al mateix suposa un greu inconvenient per a la nostra rutina diària.
El tremolor, la salivació excessiva i el malestar general que pateixen alguns gossos quan entren al cotxe són suficients per a preocupar a la major part dels propietaris, que comprenen que la seva mascota està patint.
Per què es produeix el mareig en els viatges?
El mareig es produeix per la falta d’adaptació al moviment del vehicle que pateixen alguns animals durant un viatge. A més, hi ha altres factors addicionals – estrés o por al viatge – que també contribueixen al mareig. Tot això li provoca ansietat, agitació, nàusees i, finalment, vòmit, que és el que més preocupa al propietari.
Molts propietaris, quan el gos pateix aquest problema, intenten evitar portar la seva mascota en cotxe, però malauradament això suposa que tots dos, l’amo i el seu gos, no puguin compartir el plaer de passejar junts en altres llocs allunyats de la seva llar. Les vacances i els viatges es converteixen en situacions estressants que és millor evitar.
No obstant això, avui dia disposem dels mitjans per tractar eficaçment aquest problema, encara que molts propietaris no saben que el veterinari és qui millor pot ajudar-los i en la seva desesperació proven remeis pel seu compte que en la major part dels casos fracassen o són contraproduents per a l’animal.
Fins ara comptaven amb pocs fàrmacs per tractar aquest problema. Sovint s’han emprat sedants que a més de deixar l’animal somnolent més enllà de la durada del viatge, poden produir efectes secundaris típics d’aquests medicaments, com ara la tensió baixa.
Cal destacar que els cadells són els més propensos a patir-los, és millor iniciar el tractament des del primer viatge de la seva mascota.
Recentment s’ha produït el llançament del primer medicament antivomitiu desenvolupat específicament per al seu ús en gossos i gats per a la prevenció del vòmit per mareig a causa dels viatges. S’administra en comprimits des d’1 fins a 10 hores abans del viatge (per exemple la nit abans de viatjar, o al matí d’hora) i s’ha demostrat que els seus efectes persisteixen durant, almenys 12 hores. A més, no causa sedació ni cap altre efecte advers significatiu.
Per tant, ja no hi ha cap raó perquè els propietaris o les seves mascotes pateixin les conseqüències del mareig.