La leishmaniosi en la seva mascota. Com puc previndre-la?

Publicat a D'interès, Enfermetats freqüents el dia .

A l’espera que arribi el bon temps, hem de tenir en compte que amb la pujada de les temperatures, els paràsits externs com puces i paparres, així com els mosquits, comencen a actuar sobre les nostres mascotes. Picors, ferides en la pell i malalties sistèmiques poden ser transmeses per aquests vectors i, per tant, hem d’intentar evitar-ho.

leishmaniosi

En aquesta ocasió us parlarem de la Leishmaniosi. La leishmania és un paràsit que es transmet mitjançant la picada d’un mosquit anomenat flebotom. Un cop aquesta malaltia està instaurada, pot tardar molt de temps en desenvolupar-se El paràsit pot ubicar-se en qualsevol part de l’organisme, afectant amb més freqüencia la sang, ganglis limfàtics, melsa, intestí, ronyo, pell i muscosa oral. Aquest paràsit provoca una inflamació severa de l’òrgan on es troba provocant un mal funcionament o dany del mateix.

 

Els signes més freqüents que ens podem trobar són lesions greus i que no curen a la pell, diarrea, conjuntivitis, queratitis, alteracions de les articulacions i coixeres, anèmia i problemes renals.

 

Com podem evitar aquesta malaltia?

La millor manera és evitant que el mosquit piqui al nostre animal. Per a evitar-ho és recomanable evitar els passejos amb el gos al cap-vespre, evitar zones entollades, llacunes, embassaments d’aigua o similars. És fonamental protegir el nostre gos amb repel·lents com esprais, locions, pipetes, collars i fàrmacs. Actualment hi ha al mercat la vacuna contra la leishmaniosis que aconsegueix un 60% d’efectivitat en el control de la malaltia. El seu veterinari l’informarà de quina és la millor opció per a la seva mascota.

 

És important diagnosticar de manera precoç aquesta malaltia realitzant un reconeixement mèdic i un test en el seu veterinari. Es recomana realitzar-ho quan les temperatures comencen a baixar a la tardor.

 

Què hem de fer si el nostre animal pateix la malaltia?

 

Un cop tenim el diagnòstic de Leishmaniosis, l’hem de començar a tractar el més aviat possible. Actualment hi ha varies opcions de tractament mèdic que aconsegueixen bons resultats en el control de la malaltia i esperances de vida molt llargues i amb bona qualitat.

 

Si es vol informar més profundament en aquesta malaltia, no dubti en posar-se en contacte amb el nostre personal veterinari que respondrà tots els seus dubtes.

 
Etiquetat amb , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>