La importància de les vacunes i les desparasitacions

Publicat a D'interès, Enfermetats freqüents el dia .

vacunes i desparasitacions

 

Conviure amb una mascota és una experiència molt bonica i enriquidora per a tots els membres de la família, de ben segur que es converteixen en el nostres millors amics. La millor manera de que l’animal estigui sa i el nostre entorn també estigui protegit és deixar que el nostre veterinari de confiança ens aconselli sobre quines són les cures que ha de rebre la nostra mascota.

 

La vacunació és molt important per a protegir el nostre animal des de les primeres etapes de vida. En el cadells, les vacunes ens protegeixen de malalties com el brom (Moquillo), la parvovirosis o la leptospirosi canina entre d’altres.

La primera vacuna es subministra a partir de les 6 setmanes d’edat seguit de dues revacunacions. Posteriorment, es revacunarà anualment per garantir la protecció adequada enfront aquests patògens.

 

La desparasitació interna és molt important donat que és impossible impedir que l’animal entri en contacte amb aquests paràsits, ja que els “cucs” es troben a tot arreu i l’animal pot semblar sa per fora però estar infectat per dins, a més a més, aquests paràsits poden afectar a persones i ocasionar malalties en nens i persones inmunodeprimides.

Aquesta desparasitació s’ha de fer cada dos setmanes des de que el cadell té dues setmanes d’ edat i fins que faci dues setmanes que s’ha separat de la mare. Posteriorment, es desparasitarà mensualment fins que el cadell tingui 6 mesos i desprès cada 3 mesos durant tota la seva vida.

 

La desparasitació externa és important sobretot quan l’animal comença a sortir a l’exterior, que és quan és més propens a agafar paràsits com puçes, paparres o són succebtibles a rebre picades de mosquits que poden causar malalties greus. Hem d’intentar protegir al cadell utilitzant productes adequats per la seva edat i pes i que no siguin tòxics.

 

Un tema important a tenir en compte és la necessitat de que si l’animal es perd pugui ser identificar ràpidament mitjançant el microxip i la placa identificativa, i també les revisions semestrals en aquells animals que tinguin més de 7 anys, ja que així es diagnosticaran de forma precoç les malalties pròpies de gossos d’edat avançada i es podrà establir un bon tractament per tal de poder gaudir de la nostra mascota durant molt de temps.
Etiquetat amb , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>