La grip en les fures. COMPTE!

Publicat a Animals exòtics, D'interès, Enfermetats freqüents el dia .

Slide1Les fures són susceptibles a les mateixes soques d’influença que les persones. El virus de la grip pot ser transmès de les fures als éssers humans i viceversa.

 

Quins són els símptomes de la grip en les fures ?

En general, la grip en les fures causa només malaltia lleu. L’animal afectat pot esternudar i tenir una secreció nasal clara, tos (generalment a la nit), febre, pèrdua de la gana, diarrea, i en rares ocasions, vòmits. L’animal també pot tenir conjuntivitis lleu amb drenatge clar dels ulls  i ser sensible a la llum. Els signes solen durar generalment entre 1-2 setmanes. Els cadell de fura  solen tenir símptomes més greus, i són més propensos a desenvolupar infeccions bacterianes secundàries.

 

foto1

Com es diagnostica la grip en les fures ?

L’examen físic i la història de l’exposició recent a un ésser humà o una fura amb influença (grip) suggereixen la malaltia. Altres malalties, com ara linfoma, infeccions virals intestinals, o brom caní primerenc poden causar sign

es similars. Les proves de laboratori son necessaries per distingir entre la grip i les altres malalties. Les fures amb brom caní en general tenen secreció ocular i nasal que és de color blanc o groc i més dens, tenen menys tos i esternuts, tenen  una temperatura més alta per un període de temps més llarg, i en última instància, moriran de la malaltia .

 

Com es tracta la grip en les fures ?

En general, la grip en les fures és autolimitant, el que significa que l’animal es recupera per si mateix sense intervenció. L’atenció de suport en forma de fomentar la fura a menjar i beure pot ser necessari, així com mantenir l’àrea al voltant dels ulls i el nas neta. Els antihistamínics es poden donar si els símptomes s’agreugen. Atès que aquesta és una infecció viral, els antibiòtics no es prescriuen llevat que hi hagi una infecció bacteriana secundària.

 

ferret1Com es prevé la grip ?

Les persones exposades a, que té signes d’, o es recuperen de la grip no s’han de manipular les fures. Si la manipulació cal, la persona ha d’usar una màscara i rentar-se bé les mans abans i després de manipular la fura. No es recomana la vacunació.

 
Etiquetat amb ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>