Com he d’alimentar el meu conill?

Publicat a Animals exòtics, D'interès, Nutrició i alimentació el dia .

Una nutrició adequada es essencial per a la bona salut i longevitat del seu conill. Els conills necessiten fenc, pellets amb un alt contingut en fibra ( sense llavors ni fruits secs), verdura fresca i aigua neta.

 

FENC

El seu conill ha de tenir una bona quantitat de fenc disponible en tot moment. Es nutritiu i una font important de fibra. Es útil posar tot el terra de la gàbia amb fenc i el conill serà capaç de separar la zona neta de la zona bruta proporcionant-li una Font constant de fibra i permetent-li bons hàbits de neteja.

Hi ha gran varietat de fenc en el mercat ( Timothy, avena, civada, alfals, etc..) L’alfals es bo per al creixement del conillet fins a l’any d’edat, però l’alfals te massa contingut en calci i greixos per als conills adults. Es important mantenir el fenc en un lloc fresc i sec i evitar així que es formin fongs.

 

PELLETS-PINSO

Pinso conillEviti els pinsos que contenen barreja de llavors i fruits secs. La fisiologia del conill no permet processar les altes dosis de greixos i proteïna contingudes en  aquestes barreges. Aquests aliments estan absents de molts nutrients necessaris per al seu conill i amb els anys pot causar problemes greus de salut com obesitat, problemes dentals o disfunció orgànica. Un bon pellet ha de tenir un contingut en fibra mínim del 25% i un contingut en proteïna màxim d’un 14%. El pinso s’ha de racionar al dia i una bona dosis seria una cullerada sopera per dia.

 

VERDURES FRESQUES

Una porció diària de vegetals frescos complementa les necessitats nutricionals del seu conill. Es important netejar be aquestes verdures abans de ser ingerits inclús si j avenen preparades per al consum. Comenci poc a poc a incloure les verdures, una petita porció de verdura i anar afegint noves cada setmana. Això no tant sols disminuirà la possibilitat de que el conill faci femtes toves sinó que això ens permet detectar quins vegetals li senten bé i quins no.

Actualment s’està recomanant fins a tres verdures diferents al dia, alternant combinacions setmanalment per aconseguir una bona aportació de nutrients.

La fruita es pot oferir de tant en tant com a premi donat que té un alt contingut en sucres.

Algunes de les verdures fresques que poden menjar els conills son: cilantre, julivert, alfàbrega, col de brucel·les, escarola, rave, trebol, audaç, fulla verda de la pastanaga, enciam romana, espinacs, verros, col, mostassa, diente de león, nap, api, remolatxa, brócoli, mongeta verda. Sobretot no donar enciam ICEBERG ni llegums.

 

AIGUA

Sempre neta i fresca. Sempre ha d’estar disponible.

 

FRUITA

Plàtan, mango, pinya, préssec, poma, cirera, kiwi, síndria, meló, taronja i altres cítrics. La pinya , el mango i la papaia contenen un enzim natural que es diu papaïna que es creu que prevé les boles de pel. Totes les fruites s’han de donar amb moderació.

Piràmide alimentícia conills

 
Etiquetat amb , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>