Obrim les portes del nou Hospital Veterinari Garbí

Publicat a El nostre centre, General el dia .

El nou Hospital Veterinari Garbí va obrir ahir a les 21 hores les seves portes!

Fa uns mesos vam decidir donar un pas endavant i traslladar els serveis veterinaris d’urgència 24 hores a unes noves instal·lacions on poder donar a nous pacients el millor tractament i cures que mereixen. Un hospital de més de 400 m2, amb 5 cosultes, dos quiròfans, quatre sales d’hospitalització, i sala d’espera amb zones diferenciades per a gats i gossos.

Consulta

Consulta

Laboratori

Laboratori

L’Hospital Veterinari Garbí està situat a la Carretera N-II, km 643 de Cabrera de Mar, a 5 minuts de Mataró i a 3 minuts de Vilassar de Mar, i desarrollarà un paper secundari especialitzat per tal de que tots aquells centres veterinaris que no disposin dels mitjans necessaris puguin referir allà als seus animals.

Per aconseguir-ho contem amb un equip de professionals amb àmplia experiència i experts en l’assessorament, diagnòstic i tractament de mascotes. Disposem de tots i cada un dels serveis veterinaris que un animal pot necessitar.

Ens fa molta il·lusió poder compartir aquest nou projecte amb tots vosaltres i esperem poder treballar tots junts per millorar el servei veterinari del sector. Moltes gràcies!

 



Etiquetat amb , , , ,

Evitem riscos durant aquestes festes

Publicat a General el dia .

COM FER PER A QUE LA TEVA MASCOTA NO CORRI PERILL PER NADAL?

Perills per Nadal per a les nostres mascotes

 

Aneu amb molt de compte amb les escombraries

Amb tot el descontrol que genera la il·lusió de tenir a tothom a casa per Nadal, és fàcil que ens despistem i deixem les escombraries a l’abast de les nostres mascotes. A les escombraries poden haver-hi ossos, vidres, metalls.. que poden ferir el sistema digestiu de la nostra mascota. Posant en alt el cubell de les escombraries ens estalviarem un disgust!

 

Mascotes i decoració de NadalLa decoració de Nadal: Divertit però perillós

És molt divertit veure com el gat s’enfila a l’arbre o el gos juga amb les boles de l’arbre però poden ser motiu de ferides o que, per exemple, el gos es pugui empassar algun objecte decoratiu.

 

 

Les Joguines:

Regalar joguines a les nostres mascotes és la millor manera de fer algu diferent però és important que el material estigui homologat per a mascotes i que per exemple no es trenqui en bocins molt petits que es puguin empassar.

 

Bon pinso per les mascotesNosaltres canelons, ells un bon pinso!

Les mascotes no han de menjar dels nostres àpats. Si volem que mengin alguna cosa diferent en aquests dies, podem barrejar el seu pinso habitual amb una mica de llauneta de bona qualitat, sempre i quan, no fem un canvi dràstic d’alimentació.

Temperatura

Generalment aquestes èpoques solen ser fredes. És habitual que els animals no agradin a tots els convidats, seria bo saber-ho amb antelació ja que deixar a les mascotes a la terrassa no és la millor opció.

 

Tot junts millor?

Sovint els convidats tenen altres mascotes. Si sabem que es porten bé no hi ha cap inconvenient en que passin els nadals plegats, però si no sabem com es comportaran, és millor que cadascú estigui a casa seva. Si tenim gats i s’espanten amb els convidats, el millor és preparar una zona de la casa per a que es sentin el més confortables possible.

 

Identifiquem-els! Amb el Microxip estarem més tranquils

Amb les sortides i entrades dels convidats, es fàcil que gossos i gats vulguin anar a explorar l’exterior i es perdin. Si van identificats, la policia podrà trobar la seva família ràpidament.

 

 



L’angiodema

Publicat a D'interès, Enfermetats freqüents, General el dia .

L’angioedema és una de les consultes més freqüents a urgències a la primavera i l’estiu.

angiodema

 

 

 

 

 

 

Consisteix en una reacció exagerada de l’organisme en front a un antigen. Els antígens que poden desencadenar aquestes reaccions són molt variats: contacte del nostre animal amb insectes o toxines produïdes per ells (per exemple la toxina de la processionària del pi), contacte o ingesta de toxines de plantes, aliments o consum accidental de medicaments.

 

La reacció es pot veure minuts després del contacte amb l’antigen i els símptomes que podem observar en el nostre animal són els següents:

-       Prurit, nerviosisme

-       Inflamació sobretot de la cara (mucosa oral, nas, voltant dels ulls) i a altres zones del cos

-       Vòmits

 

Cada animal reacciona de manera diferent, podem tenir des de reaccions al·lèrgiques on només observem inflamació a una determinada zona de la cara i que l’animal es mostri tranquil; però a vegades aquestes reaccions poden acabar desencadenant inflamació de la laringe, amb un conseqüent compromís respiratori que pot posar en perill la vida de l’animal.

angiodema gos

És important estar alerta si sospitem que el nostre animal es troba davant d’una reacció d’aquest tipus i acudir al veterinari per tal de frenar aquesta reacció. S’apliquen corticosteroides que ajuden a parar la reacció inflamatòria i d’aquesta manera evitar tots els signes clínics que es poden derivar d’aquestes reaccions al·lèrgiques.

 



Etiquetat amb , , , , , , , , ,

Tenim un cadell! I ara què?

Publicat a General el dia .

visita cadellTenir un cadell en les millors condicions pot ser un repte, sobretot si mai hem tingut una mascota, pero amb l’assessorament adient tot anirà sobre rodes.

Les claus per a que el teu cadell tingui una bona salut són les cures i consells que et pot donar el teu veterinari de confiança. A continuació, des del Centre Veterinari Xinesca, volem donar-vos una sèrie de pautes que us faran gaudir, si és possible, encara més de la vostra mascota.

 

1. Busca un veterinari que es guanyi la teva confiança

veterinariconfiança

Si es possible, abans d’adquirir una mascota, parla amb els amics que ja en tenen una. Pregunta a quin veterinari el porten, o bé, si et poden recomanar algún. Si és possible, visita la clínica i mira al teu voltant: hi ha bon ambient, el personal et tracta amb cortesia i amabilitat, els horaris d’atenció mèdica s’adapten als teus horaris, atenen urgències fora de l’horari comercial, disposen d’un pla de formació per als professionals que hi treballen?

Sovint, en els centres veterinaris hi ha varis professionals. Pregunta qui serà el veterinari de la seva mascota i demana per una entrevista amb ell. Assegura’t de que el veterinari t’escolta, es posa en el teu lloc i respon a tots els dubtes que et puguin sorgir. Busca una persona propera i que sigui fàcil contactar amb ell. Si el veterinari que se t’ha adjudicat no t’acaba de fer el pes, no dubtis en demanar per un altre veterinari.

 

2. Pregunta sobre les tarifes i plans econòmics

Considera fer un pla de salut per a la teva mascota. Aquests poden fer que el cost veterinari sigui menor, especialment si hi ha una emergència. És important saber quins són els requeriments d’una mascota, quins són els costos d’aquests i quina és la millor manera de fer front a aquesta despesa econòmica. La manera més sencilla, és fer un pla de salut que cobreixi tots els imprevistos que puguin sorgir, o bé, fer una guardiola per a la mascota per si mai s’han d’utilitzar. Recordem que tenir una mascota és una responsabilitat i que cuidar-la degudament suposarà gaudir d’ella durant molt temps.

 

3. Vacunacions

cadelletEls cadells no tenen immunitat innata al moment del naixement; ells reben els anticossos de la mare i aquests ajuden a protegir-los de les malalties mentre el seu sistema immunitari es desenvolupa. Les vacunes inclouen protecció front el virus del brom, adenovirus, parvovirus, rabia i leptospira. Hi ha d’altres, com la vacuna contra bordetella que no son tant freqüents d’utilitzar. Segons l’àrea on visqui la mascota, s’haurà d’incloure alguna altra vacuna en el protocol vacunal. És important que pregunti al seu veterinari si segueix les AVMA Guidelines que protocolitzen l’aplicació de les vacunes per tots els veterinaris d’arreu del món.

El seu veterinari l’informarà sobre quina serà la pauta vacunal de la seva mascota durant el primer any de vida i li explicarà quin protocol s’utilitzarà en els següents anys.

 

4. Desparasitacions

Molts cadells tenen paràsits intestinals provinents de la seva mare, fins i tot, abans del naixement. Per aixó, és important que el seu veterinari desparasiti de manera habitual al cadell i que realitzi exàmens coprològics per assegurar-se de que el tractament està sent eficaç. Els paràsits, si no s’eliminen, poden causar anèmia i pèrdua de pes que pot ser fatal. Els paràsits intestinals que poden tenir els gossos, es poden transmetre fàcilment a les persones, especialment, nadons o persones immunodeprimides.

 

5. Filària o paràsit del cor

A diferència dels parèsits intestinals, la Dirofilària immitis viu  a dins del torrent circulatori i a les cambres del cor. La Filària es transmet per la picada d’un mosquit i, cada vegada mé,s és present en moltes àrees del territori Català. Amb l’augment de les temperatures, els mosquits estan actius durant més temps i, per tant, és important fer una bona profilaxis. Es recomana iniciar el tractament preventiu contra filària no més enllà de les 8 setmanes.

 

6. Ectoparàsits

golden retriever cadellCom amb les dues malalties anteriors, prevenir la infestació d’ectoparàsits (puces, paparres i leishmània) és mes fàcil i econòmic que tractar la malaltia. El teu veterinari et farà un pla de desparasitació per evitar que la teva mascota es pugui infectar. És important, que els productes que s’utilitzin siguin aptes pel pes i l’edat del cadell i que, de manera regular, també es desparasiti les zones on més estarà la mascota.

 

7. Esteril·lització

Realitzar aquesta cirurgia de manera programada aporta nombrosos beneficis a la teva mascota (veure L’esteril·lització de les nostres mascotes). Aquesta cirurgia es pot realitzar entre els 4-8 mesos d’edat, sempre abans del primer zel o abans de que el mascle comenci a marcar, d’aquesta manera, podrem reduir o casi evitar l’aparició de tumors de mama. Pregunta al teu veterinari com realitzen aquesta cirurgia, quin és el procediment, quant temps ha d’estar al centre, quina medicació o cures li haurà de donar i quines són les precaucions a prendre després de la cirurgia.

 

8. Dents

gat i gosLes dents del seu cadell cauran al voltant dels 4-6 mesos d’edat i li sortiran les dents permanents. Les primeres que solen caure són els incisius centrals. Durant la época en que canvien les dents, podeu notar que augmenta el saliveig o que mosseguen més. És important,  sempre estar pendent del que fa la seva mascota perquè durant aquesta època poden mossegar i ingerir objectes, així com, rossegar cables que poden donar problemes mèdics importants.

 

 

Tot i que és important que vagis al veterinari sovint durant el primer any i preguntis tots els dubtes que tinguis, és important, també, que evitis totes les situacions que puguin esdevenir en una emergència mèdica.

Evita perills a casa i treu de l’abast de la teva mascota productes tòxics, com plantes o productes químics. Utilitza portes per a nadons per evitar que el cadell caigui per les escales, i si hem de juntar el cadell amb algun altre adult, que sigui sempre sota vigilància del propietari. És molt important, també, que el cadell no pugui agafar objectes que després pugui ingerir, ja que alguns d’aquests objectes queden dins de l’aparell digestiu i s’han d’extreure mitjançant cirurgia.

 

Des del Centre Veterinari Xinesca us animem a que vingueu a coneixer a tot l’equip i a que ens plantegeu tots els dubtes que podeu tenir abans d’adquirir un cadell.



Etiquetat amb , , , , , , , , , , , , ,