La temuda Primavera

Publicat a General el dia .

alergia pero

Per uns tant desitjada i per altres tan temuda. La primavera ja és aquí! Les tardes a les terrassetes del Maresme, els passejos dels capvespres, sortir de la feina i que encara sigui de dia…!! Però, per a molts, comença una época d’estornuts, mocs, picors, mal de cap, etc… I per què? Per l’AL·LÈRGIA al pol·len.

Les flors, els arbres, la naturalesa sencera es desperta a la primavera i allibera el Pol·len que tants mals de caps ens dóna, tant a les persones, com els animals.

 

Durant aquesta època, sobretot els gossos, poden manifestar episodis de picor extrema. Gratant-se alleugen el seu malestar, no obstant, al rascar-se es poden fer ferides o lesions, que s’infecten i encara produeixen més picor convertint-se en un cercle viciós horrorós, tant pel gos, com pel propietari.

 

Altres símptomes que poden mostrar els animals que pateixen d’al·lèrgia i que sovint no els hi donem importància i que s’han interpretat moltes vegades com avorriment o estats de nerviosisme, és el llepar-se les “potes”. Alguns gossos poden llepar-se-les sense parar, fins i tot mossegar-se tot el peu i posar-lo dins la boca. L’humitat que queda entre els dits fa que proliferin patògens, com bactèries i llevats, ocasionant greus problemes d’infecció i a vegades coixeres.

 

Conviure amb un gos al·lèrgic o atòpic no és gens fàcil. Primer de tot, perquè el veus continuament rascant-se i, per tant, el veus que pateix, però per altra banda, ocasiona molèsties donat que a la nit també es manifesta aquest picor i neguit, que al final ni dorm el gos ni dorm el propietari.

 

Moltes vegades acudim al veterinari quan veiem signes de ferides o coixeres secundàries a aquest problema, però amb pautes senzilles podem aliviar-ho. Rarament podrem curar aquesta malaltia donat que és el sistema immunitari del gos el que es veu afectat i actua exageradament davant del pol·len, pero sí que podem disminuir molt els seu signes.

 

És molt comú que les persones que tenen al·lèrgia es prenguin medicaments, com per exemple antihistamínics, per trobar-se millor i el mateix passa amb les nostres mascotes. Els antihistamínics no està demostrat que tinguin eficàcia en gossos, però sí que hi ha altres fàrmacs molt útils que eviten que l’animal es rasqui i, per tant ,evita l’esdeveniment de ferides i trenca aquest cercle viciós.

 

Volem recalcar la importància dels banys en aquests animals. Sovint aquells que mostren signes lleus d’al·lèrgia, amb banys freqüents durant l’època més forta (primavera-estiu) s’elimina gran quantitat d’al·lèrgens i, per tant, fomenta el seu benestar.

 

En aquesta época, és important cuidar molt la pell de la seva mascota i, així, evitar qualsevol dany extern. És important tenir un control antipuces i paràsits externs exhaustiu, donat que si sumem el picor per puces al de l’al·lèrgia, les conseqüencies poden ser greus i l’animal pot necesitar de llargs períodes de tractament veterinari.
Etiquetat amb , , , , ,