Com alimentar correctament el meu lloro

Publicat a Animals exòtics, Nutrició i alimentació el dia .

veterinario yacosAl Centre veterinari Xinesca som especialistes en medicina i cirurgia d’animals exòtics i oferim el millor assessorament per mantenir la bona salut de la seva mascota.

La dieta és un dels factors més importants en el manteniment de la bona salut de la seva mascota ja sigui mamífer, au o rèptil.

Una bona alimentació ajudarà a mantenir la salut d’un lloro. Una dieta inadequada impedeix el bon desenvolupament de l’animal, predisposa a l’aparició d’infermetats i inclús pot arribar a causar la mort de la seva mascota.

Una bona alimentació ha de ser equilibrada, variada i complerta. Les pautes que donem a continuació són aplicables a la majoria d’aus psitàcids, no obstant, davant de qualsevol dubte pot contactar amb el nostre especialista en exòtics.

Hi ha dues maneres d’oferir els nutrients necessaris per a la vida del seu lloro:

-       Alimentació a base de llavors i vegetals frescos:

  • Barreja de llavors: Ha de constituir el 60% del total dels aliments que ingereix el lloro durant el dia. Hi ha diferents marques comercials que tenen aquests tipus d’aliments per a lloros però hem de tenir en compte que no totes les barreges son equilibrades. S’hauria d’evitar en la mesura del possible gran abundància de pipes de Girasol.
  • Fruites, llegums i verdures. El 40% de la dieta diària serà una amanida de fruita i vegetals frescos. Exemples son: fulla verda de la pastanaga, escarola, cogombre, espinacs, canonges, bledes, pera, albercoc, maduixa, plàtan, taronja, mandarina, raïm, pinya, síndria, meló tot ben net i sense pinyol.

-       Fruits secs. Han de ser ocasionals i com a premi. En animals que viuen en l’exterior es pot donar una quantitat extra de fruits secs per tal d’aportar major energia.

Idealment la dieta es divideix en dues racions, de forma que s’ofereix l’amanida de fruita i verdura pel matí i la barreja de llavors per la tarda o al revés. D’aquesta manera estem intentant assimilar l’entorn i que l’animal pugui tenir un comportament el mes similar possible al que tindria en llibertat.

Veterinario lorosUna altra manera d’oferir una alimentació equilibrada al nostre lloro es mitjançant pinsos extorsionats. Aquests pinsos estan formulats per proporcionar una dieta complerta i equilibrada. Aquest sistema es mes còmode pel propietari però no tots els lloros ho accepten bé a no ser que s’hagin acostumat de pollets. D’altra banda tot i que les cases comercials el presenten com a aliment únic, nosaltres sempre recomanem una dosis diària de fruita i verdura i una dosis setmanal de llavors.

El lloro ha de disposar sempre d’aigua fresca i neta. En èpoques de major gast energètic (muda) es pot suplementar amb complexes vitamínics per a lloros tot i que si segueix una d’aquestes dues dietes a la perfecció no serà necessari. Cal comentar que en animals en creixements o en femelles en època de cria, tenen necessitats diferents pel que haurem de donar un aporta extra de calci i proteïna i per aquest motiu ja existeixen pinsos especials per aquestes èpoques.
Etiquetat amb , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>